Hero

Missie Plasticvrij

Liefde voor moeder aarde

In het hart van Lovechock is de liefde voor moeder natuur stevig verankerd. Omdat de aarde ons supervoedsel geeft zoals cacao, lucifer en veenbessen. En omdat we de aarde aan toekomstige generaties willen overlaten als een prachtige plek om in te leven met zijn prachtige variëteit aan planten en dieren. Want "Liefde voor de planeet" is samen met "Liefde voor het lichaam" en "Liefde voor de boeren" een van de drie pijlers van de bedrijfsfilosofie van Lovechock.

Daarom zijn we in onze rol als pioniers - lang voordat de Europese Unie gratis plastic zakken ter bestrijding van plastic afval verbood - op zoek gegaan naar een oplossing voor milieuvriendelijke verpakkingen. Natuurlijk moeten wij onze producten verpakken om ze aan de handel te kunnen aanbieden. Maar hoe kunnen we dit doen volgens onze filosofie? Met 100% composteerbare verpakking. Lovechock is sinds 2011 plasticvrij.

Ja - de folie waarin onze chocoladerepen en chocoladerepen verpakt zijn, is ook plasticvrij. De folie is een cellulose folie die thuis gecomposteerd kan worden en is gemaakt van houtpulp, die op zijn beurt afkomstig is van gecertificeerde, duurzame bosbouw (PEFC en FSC). We zijn er trots op dat de folie via de compost of de organische afvalbak kan worden afgevoerd!

Iedereen kan dat zeggen voor marketingdoeleinden? Dat klopt! En daarom hebben we de composteerbaarheid van onze verpakkingsfolie laten testen door de recyclingspecialist Jop Timmers..... In zijn tuin in Amsterdam gooide hij de Lovechock folie op de compost samen met een kiwi verpakkingsfolie van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn. Het resultaat?

Na ongeveer drie maanden was er niet meer veel te zien van de Lovechock cellulose folie in tegenstelling tot de plastic verpakkingen uit de supermarkt.

Maar zelfs de gemakkelijk hersluitbare PEFC-verpakkingskarton is milieuvriendelijk. Het karton is gemaakt van hout dat afkomstig is van duurzame bosbouw en de sociaal-culturele waarden van de gemeenschap respecteert. De binnenkant van de nieuwe wikkeldoos is bedrukt met biologisch afbreekbare inkt en kan als afvalpapier worden weggegooid. Of op de compost, zoals in het experiment van Jop Timmers.

Herontwerp van de staven en platen in de geest van milieubescherming

Maar Lovechock is daarmee niet tevreden. Elke dag zijn we op zoek naar verbeteringsmogelijkheden. Daarom hebben we, na het redesign van onze repen in 2017, in de zomer van 2018 ook gewerkt aan het verpakkingsontwerp van onze chocoladerepen. Doel: Lovechock wilde de ecologische voetafdruk verder verkleinen. Zo werd bijvoorbeeld met de herlancering van de platen het verpakkingsmateriaal met ongeveer 20% gereduceerd. Daarnaast is ook het CO2-verbruik aanzienlijk verminderd, omdat het verpakkingsmateriaal niet langer in de VS, maar in Nederland - en dus lokaal - wordt ingekocht. Bovendien wordt de gehele verpakking zonder bleken vervaardigd, wat ook goed is voor het milieu.  En overigens ziet de nieuwe verpakking er frisser uit.Zelfs de kleine stappen tellen mee

Maar we proberen ook bewust te handelen in het dagelijks leven om ons milieu te beschermen. Waar mogelijk maken we voor zakenreizen gebruik van het openbaar vervoer en geven we altijd voorrang aan het spoor boven de lucht. Afvalscheiding is een vanzelfsprekendheid en bedrukt afvalpapier gaat alleen in de vuilnisbak als het als een stuk vetpapier op de achterkant is gebruikt. Maar bovenal proberen we in de eerste plaats niet zoveel afval te creëren door ongeveer drie keer na te denken over de vraag of een mailtje moet echt worden afgedrukt en of het voor de lunch de kant-en-klare lunchsalade in weelderige plastic verpakkingen uit de supermarkt moet zijn. Of is een zelfgemaakte, verse sla met ingredienten van de wekelijkse markt niet beter? Het zijn de kleine dingen in het dagelijks leven die het verschil maken.

decor