Hero image

Onze missie om afval te verminderen

Als chocoladefabrikant neemt Lovechock de volledige verantwoordelijkheid om de plastic vervuiling te beperken, aangezien dit momenteel een van de meest urgente milieuproblemen is. We moeten onze chocolade natuurlijk verpakken, zodat jij thuis van een stukje liefde kunt genieten. Maar hoe kunnen we dit op een manier doen die in lijn is met onze Lovechock-filosofie?

Liefde voor de Planeet is stevig verankerd in de filosofie van Lovechock. Het is hartverscheurend om te zien hoe plastic onze natuur en het klimaat aantast. Het probleem groeit met de toenemende productie van plastic, en onze geliefde aarde heeft er steeds meer moeite mee om hiermee om te gaan. Lovechock streeft ernaar om de aarde in de best mogelijke staat achter te laten voor toekomstige generaties. Daarom verpakken we onze chocolade in thuis composteerbare verpakkingen, waarmee we de gaven van de aarde op een nederige en bewuste manier gebruiken en deze uiteindelijk weer aan haar teruggeven, als een oneindige cyclus van zorgzaamheid voor onze planeet.

Circulaire verpakkingen

Thuis-composteerbare folie

In onze rol als pioniers - lang voordat de Europese Unie een verbod op gratis plastic tassen invoerde om plastic afval te bestrijden - hebben we geprobeerd een oplossing te vinden voor milieuvriendelijke verpakkingen. Nu kunnen we met trots zeggen dat onze verpakkingen sinds 2011 plastic-vrij zijn. We gebruiken houtcellulose als hernieuwbare grondstof om een transparante folie te creëren die 100% composteerbaar is. De houtcellulose is afkomstig van de eucalyptusboom, die weer afkomstig is van gecertificeerde, duurzame bosbouw (PEFC en FSC).

Milieuvriendelijke wikkel

De plasticvrije folie vullen we met onze heerlijke rauwe chocolade en maken we hem af met onze iconische kleurrijke Lovechock-wikkel. De gemakkelijk hersluitbare PEFC-kartonnen wikkel is gemaakt van milieuvriendelijk papier uit duurzame bossen die ook de sociaal-culturele waarden van de gemeenschap respecteren. Vergeet niet de kartonnen wikkel te recyclen en in de papiercontainer te deponeren. Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, blijven we onze verpakkingen door de jaren heen herontwerpen. De wikkel is nu afkomstig uit Europa in plaats van de VS en gebruikt 20% minder materiaal dan voorheen.