Hero image

We love our farmers

Wij geloven dat daar de beste kwaliteit cacao vandaan komt een partnerschap op ooghoogte met onze boeren, en hen een eerlijke prijs betalen.

Wat is Direct Trade?

We weten dat "Fair Trade" een goede reputatie heeft bij het publiek. Toch hebben we gekozen voor een andere inkoopstrategie: Directe handel.

Dit betekent dat wij onze cacao rechtstreeks van lokale boerencoöperaties kopen. Zonder tussenpersonen, zodat de aankoopprijs volledig wordt doorberekend aan de boeren. Door rechtstreeks bij de coöperaties in te kopen, zorgen we ervoor dat de boeren eerlijk worden betaald en goed worden behandeld.


100% Biologisch

Onze boeren telen cacao strikt Biologisch. De kwaliteit van de Biologische cacao is belangrijk voor de smaak van chocolade en het gezond houden van de aarde. Bij de duurzame teelt van Lovechock cacao (Skal 025561) worden geen pesticiden gebruikt.

Productie in Zuid-Amerika

Een ander opmerkelijk aspect van onze cacao-inkoop is dat we rauwe cacao lokaal verwerken in Ecuador en Peru. In tegenstelling tot de meeste andere chocoladefabrikanten, sturen wij de bonen niet naar Europa of Azië voor een kosteneffectieve verdere verwerking. In plaats daarvan werken we nauw samen met onze coöperaties in Peru en Ecuador, om twee belangrijke redenen:

Ten eerste vereist de verwerking van rauwe chocolade een zeer specifieke en delicate procedure, waaronder korte, temperatuurgecontroleerde fermentatie, strenge kwalitatieve voorselectie van de bonen en speciale droogomstandigheden. Wij zijn ervan overtuigd dat onze partners in Ecuador en Peru hierin uitblinken vanwege hun diepgaande kennis en lange traditie in de cacaoteelt.

Ten tweede stellen we op deze manier het land in staat om nog meer economische waarde toe te voegen aan het proces, wat bijdraagt aan de lokale ontwikkeling en duurzaamheid op de langere termijn.


Onze Chocolade- fabriek

De afgewerkte rauwe cacaomassa wordt vervolgens verscheept naar Europa, rechtstreeks naar onze chocoladefabriek. Hier worden al onze heerlijke chocolaatjes gecreëerd: we mengen de recepten, vormen de chocolade en verpakken deze. Het productieproces vindt plaats onder strikt gecontroleerde temperatuuromstandigheden om de hoogste kwaliteit te waarborgen.