Hero image

Onze rauwe chocolade

Het verschil tussen gewone chocolade en onze rauwe chocolade ligt zowel in de smaak als in de natuurlijke kracht en "Pure Goodness" van het hoofdingrediënt: cacao, de moeder van alle superfoods. Omdat wij voor onze rauwe chocolade een ander productieproces kiezen, kun je de authentieke smaak van cacao ervaren terwijl de natuurlijke voedingsstoffen met respect worden behandeld.


Conventioneel Chocolade productieproces

Om het verschil duidelijk te maken, geven we eerst een kleine inleiding tot het conventionele chocolade-productieproces en vergelijken dat dan met de productie van onze rauwe chocolade. Het gewone chocoladeproductieproces kan in 10 stappen worden onderverdeeld:

Het begint allemaal met het oogsten van de rijpe cacaovrucht (1), waaruit, na opening, de met vruchtenpulp bedekte bonen wordt gehaald (2). Deze worden vervolgens in houten vaten gelegd om te fermenteren en afgedekt met bananenbladeren. Dit proces kan 3-5 dagen duren, afhankelijk van het seizoen (3). De bonen worden vervolgens gedroogd in de zon of in de schaduw (4) en vervolgens geroosterd bij een hoge temperatuur gedurende ongeveer 30-50 minuten (5). Nu worden de bonen uit hun omhulsel gehaald (6) en grof gemalen tot cacaomassa (7). De cacaomassa wordt gewoonlijk gesteriliseerd met hete stoom of zelfs chemisch gesterilliseerd (8). Tenslotte wordt de cacao (gewoonlijk samen met suiker, melkpoeder en cacaoboter) nog fijner gemalen (9) en vervolgens gedurende 72 uur geconcheerd (10) om de chocolade zachter te maken.

Al deze processtappen leveren uiteindelijk het smeltende, zoete product op dat je kent als chocolade. Maar net als wanneer groenten worden gekookt, gaat de natuurlijke kracht van rauwe cacao verloren wanneer hij zwaar wordt geroosterd, gesteriliseerd, superfijn gemalen en geconcheerd. Dus hebben we bij Lovechock besloten om het anders te doen en RAUWE chocolade te maken. Dit betekent dat wij veel van deze processtappen weglaten omdat wij geloven dat zo natuurlijk mogelijk voedsel beter is: puur, echt en rauw.


Onze Rauwe Chocolade

Er is een paar dingen die Lovechock anders doet bij het maken van zijn rauwe chocolade om de kracht van rauwe cacao te benutten:

In tegenstelling tot de conventionele chocoladeproductie roosteren wij de buitenkant van onze bonen slechts lichtjes (alleen voor voedselveiligheid) zodat de binnenkant rauw blijft. Lovechock slaat ook stappen als het steriliseren, fijnmalen en concheren over. Onze rauwe cacao wordt zo min mogelijk verwerkt - uit respect voor zijn unieke, authentieke smaak en zijn gezonde natuurlijke voedingsstoffen zoals mineralen, vitaminen en flavonoïden.

Lang roosteren kan het smaakprofiel van zelfs cacaobonen van lage kwaliteit verbeteren. Wij werken daarentegen alleen met de beste cacao uit Ecuador en Peru omdat wij dergelijke trucs niet willen gebruiken. Onze bonen van hoge kwaliteit hebben een heerlijke fruitig-bloemige smaak. Tijdens de fermentatie worden de bonen vaak gedraaid om te hoge fermentatietemperaturen te vermijden. Hierdoor kan de zoete pulp goed door de bonen worden opgenomen, wat resulteert in de volle, fruitige, bloemige, rijke cacaosmaak. Na het kort roosteren van de cacaoboonschillen (5), wordt de schil van de boon verwijderd (6) en worden ze fijngemalen tot cacaomassa (7), die wordt gebruikt om onze kenmerkende Lovechock repen te maken.

Door onze minimale verwerking blijven de authentieke smaak en voedingsstoffen in onze rauwe cacao bewaard. Voeg daar een beetje kokosbloesemnectar en veel heerlijke superfoods aan toe - en Lovechocks Pure Goodness is klaar!